Tandvårdsstödet

Kort information om det statliga tandvårdstödet.

Alla barn och ungdomar i Sverige har fr.o.m. 1 januari 2019 fri tandvård fram till 31 december det år man fyller 23 år , oavsett vilken tandläkare du väljer för ditt/dina barn.

Därefter får du som är mellan 24-29 år ett allmänt tandvårdsbidrag (ATB) på 600 kr per år. Är du mellan 30-64 år är ATB på 300 kr per år. Från 65 år och uppåt gäller 600 kr per år. Allmänna tandvårdsstödet (ATB) administreras av Försäkringskassan. Detta för att stimulera till regelbundna kontroller och tandvård. Läs mer!

Vissa patientgrupper som på grund av vissa sjukdomar eller med långvarig medicinering har rätt till ett särskilt statligt bidrag (STB), vilket i de flesta fall kräver ett läkarintyg från din allmäna läkare. Tala gärna med din läkare eller få mer information av oss inom tandvården. Bidraget är 1200 kr per år.

Det finns även ett högkostnadsskydd i två nivåer för alla patienter att tillgå, för att hålla ned patientkostnaden vid mer omfattande behandlingar.

Tveka inte att fråga oss vad den tandvård du önskar och behöver skulle kosta dig. Det kostar kanske inte så mycket som du tror.

Här kan du läsa mer:

http://www.forsakringskassan.se/privatpers/tandvard

http://www.tlv.se/tandvard/tandvardsstodet/

Praktikertjänst

logga praktikertjanst

Tandläkarteam Per Karlsson

team per 150x113 2Teamet med flest medarbetare där flera har jobbat ihop i många år.

Läs mer om oss!

 

 

 

 

Tandläkarteam Christer Andersson

team christerEtt väl sammansvetsat team med många års erfarenhet.

Läs mer om oss!

 

 

 

 

 

ptj magasin

privattandlakarjouren

Tandvård i Centrum   Bispmotalagatan 9   591 30 Motala